Dry Needling

En meget effektiv måde at behandle en spændt og smertefuld muskulatur med lokale eller udstrålende smerter. Dry needling udføres med brug af akupunkturnåle, men adskiller sig i øvrigt på mange punkter fra akupunktur og de 2 behandlingsformer kan ikke sammenlignes. Dry needling er baseret på vestlige medicinske principper og forskning der viser, at ved at indsætte en nål i et triggerpunkt/muskelknude, forårsages biomekaniske og neurofysiologiske ændringer, som får muskelknuden til at forsvinde eller opblødes. Triggerpunktet stimuleres kortvarigt, og nålen fjernes derefter. Efter behandling kan der være ømhed i det område, som er behandlet. Denne ømhed kan vare fra få timer og op til 48 timer. I perioden lige efter en behandling er det vigtigt at stimulere muskulaturen med strækøvelser, som du får anvist af behandleren.

Hos os står dry needling sjældent alene, men er ofte en del af det samlede behandlingsforløb, som også kan omfatte manipulation, øvelsesvejledning mv.​

Behandlingen benyttes med godt resultat til lokale overbelastningstilstande som fx tennis- og golfalbuer, musearm og achillessmerter og som et godt supplement til klinikkens chockbølgeterapi for samme lidelser.

Behandlingen gives også med god effekt til akutte eller kroniske spændinger over lænd, balder og nakke-skulderåg, som kan være årsag til vedvarende udstråling til ben, arme eller hovedpine.

Behandling med dry needling forudsætter altid en grundig forundersøgelse, hvor du også vil blive spurgt ind til andre sygdomme og medicinforbrug. Blodfortyndende medicin kan være en kontraindikation til brug af akupunkturnåle, men vil ikke nødvendigvis være det, derfor er det vigtigt, at behandleren får kendskab til dette.

I klinikken gives ikke akupunktur eller Dry Needling til gravide.