Chokbølgeterapi

Vi kan nu, som noget nyt, tilbyde trykbølgebehandling på klinikken med STORZ MEDICAL chockbølge apparat.

Chokbølger er kraftige, kortvarige lydimpulser, der sendes ned i et afgrænset område i vævet. Disse trykbølger forårsager en række forandringer i cellerne i det skadede område – forandringer, der får kroniske irritationstilstande til at hele meget hurtigt op. 

Teori

Ved behandlingen overføres energi til de steder i kroppens væv, hvor skaden sidder. Dette giver en stimulation og øget gennemblødning i vævet, hvorefter der begynder en helingsproces. Stimulationen øger samtidig kroppens egen udskillelse af smertedæmpende hormoner, hvorved smerter straks reduceres.

Bevægefunktionen i det beskadigede eller degenererede væv bedres hurtigt og inflammationer i det irriterede område i vævet dæmpes. Områder med nedsat eller beskadiget nervefunktion stimuleres og nervevævet kan regenerere. Der sker endvidere nedbrydning af forkalkninger og arvæv i beskadigede og slidte dele af kroppens væv.

Behandling

Chokbølger kan behandle en lang række lidelser, som:

  • ​Hælspore
  • Forkalkninger i skulderen
  • Tennis – og golfalbuer
  • Akillessenebetændelser
  • Inflammationer i slimsække, ledkapsler og sener
  • Springer- og løber knæ

Et typisk behandlingsforløb består af 3-8 konsultationer (nogle gange flere ved større skade). Der gives typisk behandling med 5-7 dages mellemrum. Er der ikke tydelig bedring efter 2-4 behandlinger, skal der ikke behandles yderligere.

Under behandlingen kan man mærke små slag eller bølger ned i vævet. I starten af behandlingen kan det føles lidt ubehageligt, men det fortager sig hurtigt. Efter behandlingen mærkes ofte lindring og bedre bevægelse. Der kan opstå forbigående rødme eller hævelse, som hurtigt forsvinder igen. Behandlingerne suppeleres med rådgivning om forebyggelse og øvelsesterapi.

Yderligere information kan findes på: www.shockwavedoc.com og www.shockwavetherapy.ca