I forbindelse med dine behandlinger her på klinikken er det nødvendigt, at vi indhenter og behandler oplysninger om dig.
Denne datapolitik informerer dig om dine rettigheder, når vi behandler dine personlige oplysninger. Den informerer dig også om, hvordan vi indsamler, behandler og videregiver dine poersonlige oplysninger.
Hvilke personoplysninger behandler vi?
Vi indsamler almindelige oplysninger om dig, for at kunne opfylde vores aftale om behandling af dig samt opfylde de administrative funktioner, der er forbundet hermed. Disse oplysninger kan henføres til dig som person.
Vi indsamler de oplysninger, som dit sygesikringskort indeholder samt din mail og mobilnummer, så vi kan kontakte dig og sende dig reminder om dine aftaler hos os.
I den elektroniske journal indføres tillige oplysninger om din sygehistorie, undersøgelsesfund, diagnose evt røntgenoptagelser og behandling. Det gør vi for at optimere og dokumentere dit behandlingsforløb. Vi indsamler og behandler dine helbredsoplysninger efter reglen i databeskyttelseslovens §7, 3. Det gør vi, fordi vi er underlagt tavshedspligt jf. sundhedslovens regler herom.
Med dit forudgående mundtlige samtykke indsamler vi også helbredsinformationer fra andre sundhedspersoner, såfremt det er påkrævet af hensyn til din behandling. Det kan f.eks. være fra din egen læge eller fra sygehus jf sundhedslovens kapitel 9. Vi anvender ikke dine personlige oplysninger til andre formål end det oplyste.
Vi har pligt til at opbevare dine oplysninger sikkert og fortroligt.
Videregivelse af oplysninger
Efter sundhedsloven har vi tavshedspligt om dine journaloplysninger.
Videregivelse af helbredsoplysninger internt i klinikken og uden for klinikken må kun ske med dit samtykke. Det kan være til egen læge eller sygehus.
De oplysninger vi har registreret til brug for afregningsformål, udveksles med betalingsformidlere i det omfang, det er nødvendigt for at gennemføre betalingerne, Hvis din behandling helt eller delvist betales af andre end dig selv, vil vi også, med dit samtykke, videregive oplysninger om behandlingen til den, der skal betale.
Hvor længe opbevares oplysninger om dig
Ifølge sundhedsloven har vi pligt til at opbevare din journal i 10 år. I særlige tilfælde opbevares journalen længere.
Oplysninger til brug for afregningsformål opbevares så længe det er nødvendigt af hensyn til bogføring.
Sletning af dine personlige oplysninger
Efter autorisationslovens § 24 må vi ikke slette oplysninger i din journal, men hvis du mener, at der er fejl i journalen, kan du bede om, at der laves en tilføjelse.