Behandling af børn

Behovet for kiropraktisk behandling, kan opstå i alle aldre - således kan børn og unge også få problemer med bevægeapperatet og have brug for at søge kiropraktisk hjælp.

Mange forældre er ofte uforstående overfor børns klager over nakke- og lændesmerter. Det forklares ofte ved vokseværk, og de kan have svært ved at se, hvordan kiropraktik kan hjælpe deres barn.

Kiropraktoren er specialiseret i at diagnosticere og behandle problemer i rygsøjlens led, og der er heldigvis ofte en god og hurtig respons

på behandling, som afhjælper muskel- og led smerter.

Forældre henvender sig ofte med klager over kolik, søvnløshed,

ufrivillig vandladning, astma, hold i nakken, motoriske problemer,

mellemøresbetændelse, indlæringsproblemer, hovedpine, koncen-

trationsbesvær og urolighed.

Kiropraktoren undersøger barnets rygsøjle.

Hvis der er ledfastlåsninger behandles disse, og hvis symptomerne lindres, henføres disse således til fejlstillinger i rygsøjlens led.

​Der kan være mange årsager til klager og/eller funktionsforstyrrelser hos et barn. For spædbarnets vedkommende kan der være tale om skæv lejring i den sidste del af graviditeten eller traume i forbindelse med fødslen. For ældre børn kan et fald ligge til grund eller ensidig arbejdsstilling i skolen eller foran computeren. Der kan være tale om manglende fysisk aktivitet eller virkninger af bygningsfejl i bevægeapperatet.

Kolik​

Ordet kolik bruges til at beskrive en tilstand, hvor ellers sunde og raske spædbørn har voldsomme og vedvarende skrigeture tilsyneladende uden grund. Dette kan vare flere timer dagligt, især eftermiddag og aften.

​​

Andre symptomer kan være at barnet er motorisk uroligt, dvs. trækker benene op mod maven, knytter hænderne eller retter sig helt stift ud.

Undersøgelser har vist at nedsat bevægelighed i rygsøjlens led kan være årsag til koliksymptomer eller andre trivselsproblemer.

​​

Kiropraktisk behandling har vist sig at være effektiv overfor koliksymptomer. www.kisskidd.no 

Hovedpine​

Hovedpine hos børn kan have samme årsag som hos voksne.


Hovedpine kan skyldes fastlåstninger i barnets nakke eller ryg forårsaget af fald i forbindelse med sport eller leg. Stress, dårlig siddestilling i skolen eller lignende kan ligeledes være årsagen. Specielt indretning af moderne klasselokaler hvor skoleborderne står i hestesko kan være problematisk. ​

​Det betyder at børnene bliver nødt til at sidde og se til den ene side hele tiden for at følge med i undervisningen.

Den meget ensidige siddestilling kan resultere i fastlåsninger i nakke eller ryg og dermed give barnet hovedpine eller koncentrationsbesvær.

​Den manuelle behandling af børn er skånsom og uden bivirkninger. Med udgangspunkt i nærvær og tålmodighed bliver behandlingen ofte udført gennem leg med barnet.

Kiss-Kidd​

Kiss:

Kranie-nakkeleds Induceret SymmetriforStyrrelse

Kidd:

Kranie-nakkeleds Induceret Dyspraksi og Dysnogsi

​(dyspraksi er nedsat evne til at udføre tillærte bevægelser f.eks. klodsethed og dysnogsi er nedsat evne til at bearbejde sanseindtryk)

Kiss-kidd syndrom er symptomer på en fejlstilling i de øvre nakkeled. Nakkeleddene er centrale for barnets motorik, for de selvregulerende og sansemæssige funktioner i kroppen. Fejlstillingen kan forstyrre barnets normale bevægelsesudvikling, så barnet bliver skævt (asymmetrisk) og får sværere ved at udfolde sig frit. Symptomerne kan vise sig på forskellige måder.

Kontakt os

Kiropraktisk Klinik, Kolding ApS

CVR: 25469461

Vestertorv 4

6000 Kolding

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Telefon: 75 52 72 72​

Weekendvagt:

Lør - Søn 09:00 - 10:00

Ring venligst på: 70 20 36 34

Find vej: