Røntgen undersøgelse

Eget røntgenanlæg:

Klinikken har eget røntgenanlæg og udfører røntgenundersøgelse i henhold til kriterierne under de Nationale Retningslinjer.

Henvisning til røntgenundersøgelse:

Der er mulighed for at foretaget røntgenundersøgelse på klinikken, hvis du er henvist fra en autoriseret behandler, som klinikken har en aftale med på røntgenområdet.

Til dette skal du have en underskrevet formular med dit navn, de første 6 cifre i dit personnummer, adresse og telefon nummer, angivelse af den region, der ønskes røntgenfotograferet, indikation på undersøgelsen, samtykke til undersøgelsen og angivelse af graviditet, hvis du er kvinde.

 

Røntgenundersøgelse er tilskudsberettiget fra den offentlige sygesikring og fra Sygesikringen “danmark”. Røntgenundersøgelse foretages af din kiropraktor, efter indikation, i forbindelse med din behandling på klinikken

 

Ultralydsskanning til undersøgelse af skader

Hos Kiropraktisk Klinik Kolding tilbyder vi ultralydsscanning i forbindelse med konsultation på klinikken hos en kiropraktor.

Det er en ganske smertefri undersøgelse, som udelukkende foregår uden på kroppen. Har du en sportsskade eller en overbelastningsskade, kan en ultralydsscanning ofte finde frem til årsagen, hvis denne kommer fra en muskel, en sene eller en tilhæftning på knogle.

Vi ser typisk skader og smerter som:

  • Skuldersmerter
  • Seneskader
  • Hævelser
  • Tennisalbue
  • Diagnose af carpal tunnel syndrom
  • Hælspore og meget andet. 

Sådan foretager vi en ultralydsskanning

Det er som nævnt en ganske smertefri undersøgelse, hvor vi anvender et såkaldt ultralydshoved. Dette hoved holdes over det pågældende område, hvor smerten befinder sig, således at man kan undersøge området.

Der bruges en transparent gelé, som smøres på huden, hvilket er med til at lette gennemstrømningen af ultralydsbølger. En sådan undersøgelse tager typisk 5 til 15 minutter, og det vil oftest være muligt at fastslå resultatet af undersøgelsen med det samme.

Det er et glimrende og meget eksakt redskab til at lokalisere og determinere skjulte skader og smerter. Ved hjælp af en ultralydsskanning kan du efterfølgende få behandling, hvis dette er løsningen.